Odbojkaši Crvene zvezde (Starsport)
Odbojkaši Crvene zvezde (Starsport)

Zvezda morala set da igra do 36. poena, ali srušila Spartak; Partizan siguran protiv Ribnice

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 23:16

U ostalim četvrtfinalnim susretima Spartak iz Subotice bolji od Radničkog, Vojvodina savladala Mladi radnik

Vojvodina, Crvena zvezda i Partizan su opravdali uloge favorita u prvim mečevima četvrtfinala plej-ofa za odbojkaše. Najinteresantniji duel kao što se i očekivalo imali su Radnički i Spartak, a pobeda je posle pet setova pripala Subotičanima.

Crveno-beli su kao prvoplasirani zakoračili u razigravanje, pa su za protivnike dobili igrače Spartaka iz Ljiga koji su zauzeli u ligaškom delu osmo mesto. Namučili su se Žakićevi momci u trećem setu, kada su morali da igraju do 36. poena, ali nisu dozvolili da rival produži ovaj susret na Banjici. Na kraju su domaći slavili maksimalnu pobedu - 3:0 (25:16, 25:18, 36:34) i u ponedeljak će u Ljigu imati meč loptu za ulazak u polufinale.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za trijumf bio je Nikola Meljanac koji ja za tri seta skupio čak 25 poena (napad 32-22). Stefan Skakić je upisao 13, a Andrej Ristić 10. Miloš Milić je završio utakmicu sa osam poena, a Čedomir Stanković sa jednim manje. U poraženom rosteru Marko Maksimović je bio najefikasniji sa 13 poena. Ivan Glavinić je brojao do 12, a Alija Bekrić do deset.

Osvajač nacionalnog Kupa beogradski Partizan je imao mnogo teži zadatak jer mu je na megdan izašla kraljevačka Ribnica. Crno-beli su uspeli da izbegnu igranje petog seta i dodatnu dramu, slavili su posle četiri zanimljiva perioda - 3:1 (25:22, 23:25, 25:23, 27:25). Pokazali su Simojlovićevi momci da mogu ozbiljno da se nadigravaju sa Partizanom, koji su već jednom dobili ove sezone. Janić neće smeti igračima da dozvoli opuštanje posle vođstva u seriji 1:0, jer ih još teži meč čeka u ponedeljak u Kraljevu.

Odlično izdanje je večeras u Masteru prikazao korektor Nejtan Delgajdis, koji je nanizao 26 poena. Primački tandem Marinović - Nejić doprineo je sa po 19. Na drugoj strani korektor Safanov je upisao 28 poena. Pobedu crno-belih je sa tribina gledao i bivši kapiten KK Partizan Novica Veličković.

Najneizvesnije je bilo u Kragujevcu gde je Spartak napravio brejk - 3:2 (23:25, 25:17, 25:18, 17:25, 15:6). Subotičane je do važne pobede predvodio Nikola Žugić sa 17 poena, Nemanja Jungić je imao jedan manje. U ekipi iz Kragujevca najbolji je bio Vuk Ivanković sa 16 poena.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Radnički Kragujevac - Spartak Subotica 2:3

Vojvodina - Mladi radnik 3:0

Crvena zvezda - Spartak Ljig 3:0

Partizan - Ribnica 3:1

*serija se igra na dve dobijene utakmice


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara